Sportfysiotherapie bij het Preventiecentrum Almere

De sportfysiotherapeut draagt zorg voor preventie, advies, coaching en behandeling van patiënten met sportgerelateerde aandoeningen, klachten en blessures in verschillende leeftijdscategorieën en sportniveaus. De sportfysiotherapeut richt zich daarbij op het dagelijks functioneren van de sportende patiënt  in het algemeen, en de sportparticipatie in het bijzonder. Daarbij draagt de sportrevalidatie- specialist bij aan het geheel van activiteiten dat nodig is om de onderliggende oorzaak van de problematiek gunstig te beïnvloeden en er voor te zorgen dat de sporter in de best mogelijke fysieke, psychische en sociale conditie verkeert. Dit alles is er op gericht om de sporter op het gewenste en hoogst mogelijke niveau van sportuitoefening terug te laten keren.

Maak direct een afspraak!

Effectief bij:

Wat is het doel van sportfysiotherapie?

De sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in het adequaat herkennen en behandelen van sportblessures. Na uitvoering van het sportfysiotherapeutisch onderzoek wordt aan de hand van de onderzoeksresultaten en conclusies samen met de sporter een op maat gemaakt sportrevalidatieplan geschreven om zo snel als mogelijk terugkeer op het gewenste en hoogst mogelijke niveau van sportuitoefening mogelijk te maken.

Daarnaast is er een belangrijke taak voor de sportfysiotherapeut weggelegd ten aanzien van het geven van uitleg over het ontstaan van sportletsels en advies te geven over de preventie van sportblessures en sport-letsels.

 

Sinds de oprichting van Het Preventiecentrum in Almere zijn wij betrokken bij de begeleiding en sportfysiotherapeutische revalidatie van geblesseerde sporters die actief zijn op zeer uiteenlopend niveau variërend van topsporters tot recreatiesporters.

Sportfysiotherapie is een masteropleiding van 3 jaar aanvullend op de opleiding fysiotherapie, onze sportfysiotherapeuten werken daarmee op hoog niveau en aan de hand van actuele wettenschappelijke onderzoeken. 

Het Preventiecentrum is aangesloten bij FC Kruisband

Sportfysiotherapie is effectief bij:

Kom meer te weten over uw klachten en hoe wij kunnen helpen de pijn te verminderen.

Cliëntervaringen waar we trots op zijn

Onze sportfysiotherapeuten

IMG_20220524_125530_Bokeh

Mark van Kats

  • Fysiotherapeut 
  • Sportfysiotherapeut 
  • knie- en enkelrevalidatie
  • FC kruisband 

 BIG: 09058214504

IMG_20220524_163256_Bokeh

Jelle Verheijke

  • Fysiotherapeut 
  • Sportfysiotherapeut i.o.
  • Heup- en knierevalidatie

 BIG: 89919910904

Blijf niet te lang met uw klachten rondlopen. Wij staan voor u klaar!