Shockwave therapie in Almere

Heb je last van hielspoor, verkalking in de schouder, een tennisarm of golfelleboog? En heb je alles al geprobeerd om ervan verlost te raken zoals injecties, medicatie, fysiotherapie en relaxatiemethodes? Zonder resultaat en met terugkeer van de pijn, soms erger dan voorheen? Dan is Shockwave therapie wellicht de oplossing. Let op: shockwave therapie wordt alleen gegeven in onze vestiging in Almere Stad.

Maak direct een afspraak!

Effectief bij:

Shockwave therapie bij het Preventiecentrum Almere

Wat is shockwave therapie?

Shockwave werkt met geluidsgolven. Je fysiotherapeut bedient een apparaat waar deze geluidsgolven uit komen. Deze geluidsgolven verplaatsen zich onder een bepaalde druk door je huid naar de plek waar je blessure zit. Door deze geluidsgolven verbeteren de bloedsomloop en stofwisseling in het blessuregebied waardoor de pijn afneemt. Shockwave stimuleert zo je lichaam om de blessure zelf te genezen. Het is een effectieve behandeling bij chronische en/of hardnekkige blessures.

 

Waarom gebruikt de fysiotherapeut shockwave?

Met shockwave kan de fysiotherapeut de klacht op weefselniveau behandelen waardoor de pijn afneemt. Preventiecentrum werkt al een aantal jaar met shockwave en de resultaten die ermee geboekt worden zijn erg goed. Veel patiënten die we behandelen met shockwave merken na een paar behandelingen al een enorme verbetering.

Hoe werkt shockwave?

De fysiotherapeut onderzoekt eerst, eventueel met behulp van het echografisch apparaat, jouw klachten. Op het te behandelen lichaamsdeel brengt hij vervolgens wat gel aan. Deze gel helpt om de golven beter over te brengen. De fysiotherapeut richt de golven via een behandelkop op dit gebied. Per behandeling duurt dit ongeveer 5 tot 10 minuten en dit is altijd onderdeel van een volledige behandeling fysiotherapie. Soms vindt de behandeling plaats op één lichaamslocatie, maar hij kan ook een groter gebied behandelen. De fysiotherapeut kan de frequentie en intensiteit van de golven tijdens de behandeling veranderen. De behandeling kan pijn doen, maar de behandelend fysiotherapeut houdt altijd rekening met je blessure en pijnbeleving. Hij legt bij iedere stap uit wat hij doet en gaat doen.

Shockwave is effectief bij:

Kom meer te weten over uw klachten en hoe wij kunnen helpen de pijn te verminderen.

Cliëntervaringen waar we trots op zijn

Onze shockwave specialisten

IMG_20220524_163101_Bokeh

Ruben Buijs

  • Fysiotherapeut 
  • Peesklachten 
  • Shockwave
  • EPTE therapie 
  • Covid revalidatie 

 BIG: 99927998904

Blijf niet te lang met uw klachten rondlopen. Wij staan voor u klaar!