Schouderklachten

Schouderklachten zijn klachten in de schouder, het schouderblad en/of de bovenarm, ook kunnen ze doortrekken naar de nek.  Wij zijn gespecialiseerd in verschillende klachten en aandoeningen. De diagnostiek staat centraal, hiervoor hebben wij alle middelen in huis zoals echografie. Behandeling van de schouderklachten wordt gedaan door een gespecialiseerd team van fysiotherapeuten om jou zo goed mogelijk te helpen.

Maak direct een afspraak!

schouder

Heeft u last van schouderklachten?

Schouderklachten staan in de top 3 van de meest voorkomende klachten waarmee mensen bij een fysiotherapeut terecht komen. De schouder is een complex gewricht waarin controle van de spieren, bewegelijkheid van de schouder, schoudergordel en de bovenrug een grote rol spelen. Dit vraag om gespecialiseerde fysiotherapie om het herstel van je klachten optimaal te begeleiden.

Tijdens de intake zal samen met jou het gezondheidsprobleem in kaart gebracht worden. Dit wordt vervolgens aangevuld met het lichamelijk onderzoek, dit zal bestaan uit het maken van een reeks bewegingen, het afnemen van een aantal tests en het voelen van de spieren en gewrichten van de schouder en de bovenrug. Wanneer nodig kan dit aangevuld worden met een echografieonderzoek. Vervolgens kan de schouder fysiotherapeut een uitspraak doen over de diagnose zodat we met jou een juist behandelplan kunnen starten. 

Soorten schouderklachten

IMG_0363
FROZEN SHOULDER

Het verlies van de bewegingsvrijheid in je schouder vaak gepaard met pijn, ook in rust. Een goede diagnose is belangrijk om te weten wat er aan de hand is. 

arm
SLIJMBEURSONTSTEKING

Pijn in de schouder en/of bovenarm die vooral optreedt bij bewegen. Ontzien van belasting op de slijmbeurs is belangrijk voor het herstel.

schouder-revalidatie

Verminderde kracht, vaak gepaard met pijn, waardoor het bewegen van de arm moeizamer gaat. Soms is het bewegen beperkt tot kleine stukjes. 

shouder
Schouderoperaties
Na een operatie is een gedegen revalidatie essentieel voor het herstel. Advies en begeleiding staan centraal in deze periode. Ook het vertrouwen terugwinnen in de schouder is een belangrijk onderdeel
 
shouder
Artrose in de schouder

Pijn en stijfheid in het gewricht, bewegen geeft vaak vermindering van de klachten. 

sport
Verkalking van een pees

Er is sprake van een pijnlijk bewegingstraject van de schouder. Wanneer je daar doorheen bent is de pijn weer weg. 

arm
Instabiliteit van de schouder

De schouder is uit de kom geweest (luxatie) dit is vaak pijnlijk. Terugzetten kan vanzelf gaan, of door een arts. Ook kan er sprake zijn van een terugkerende (sub)luxatie, soms bij het minste of geringste.  

Cliëntervaringen waar we trots op zijn

Onze specialisten in schouderklachten

IMG_20220524_124252_Bokeh

Remco van Damme

  • Fysiotherapeut 
  • Dry Needling
  • Schoudertherapeut 
  • Mulligan therapie
  • Echografie

BIG: 19912938304

IMG_20220524_124323_Bokeh__01

Pepijn Schalkwijk

  • Fysiotherapeut 
  • Manueel therapeut 
  • Schoudertherapeut 
  • Wervelkolom team 
  • Heup- en knierevalidatie

BIG: 19920837504

Blijf niet te lang met jouw klachten rondlopen. Wij staan voor je klaar!