Schouderrevalidatie bij het Preventiecentrum Almere

Heb je of ga je geopereerd worden aan je schouder? Wij begeleiden jou in het revalidatieproces en werken samen met jou aan functieherstel zodat jij optimaal hersteld van de operatie. 

Maak direct een afspraak!

Schouderrevalidatie

Staat jou operatie gepland? Mogelijk heb je dan al een voortraject gehad bij de fysiotherapeut en weet je wat er na de operatie moet gebeuren. In andere gevallen zal de orthopeed je informeren over het beloop na de operatie. Een ding is zeker, het revalidatieproces is bepalend voor het succes van de operatie. 

De volgende schouderrevalidaties begeleiden wij: 

  • Alle vormen van schouderprotheses
  • AC gewricht operatie
  • Pees operaties
  • Stabiliserende operaties

Protheses

Wanneer de schouder dusdanig beschadigd is en zijn functie beperkt is kan er worden besloten een prothese te plaatsen. In eerste instantie zul je de arm in een sling moeten houden om hem rust te geven. Daarna mag hij voorzichtig weer worden belast. Uw fysiotherapeut zal helpen met het geleidelijk opbouwen van de belastbaarheid.

AC gewricht operaties

Wanneer het acromio-claviculaire gewricht versleten is kan een operatie uitkomst bieden. Het is belangrijk de belasting na de operatie geleidelijk weer op te voeren.

Pees operaties

Wanneer er een pees gescheurd is in de schouder, wordt deze in een aantal gevallen gehecht door de orthopeed. Omdat er sprake is van een hechting is het belangrijk dat na de operatie u goed begeleid wordt en wat er wel kan, en wat niet. De fysiotherapeut helpt in de opbouw van de belasting op de pees. 

Stabiliserende operaties

Wanneer de schouder regelmatig uit de kom gaat is soms een stabiliserende operaties de enige optie nog. Omdat het effect van de operatie voor een groot deel afhangt van hoe de schouder geneest is het belangrijk om hierin goede begeleiding te krijgen. 

Schouderrevalidatie

header-manueel-therapie-almere

Onze schouderspecialisten zijn constant in ontwikkeling en aangesloten bij het Schoudernetwerk Flevoland

revalidatie-almere
Revalidatiespecialist

Ons team revalidatietherapeuten staan voor jou klaar en hebben nauw contact met de orthopeden uit de regio om jouw revalidatie optimaal te laten verlopen.

sport
SPORTFYSIOTHERAPIE

Onze Sportfysiotherapeuten werken samen met jou aan je herstel in jouw sport.

Cliëntervaringen waar we trots op zijn