Rugrevalidatie bij het Preventiecentrum Almere

Heb je of ga je geopereerd worden aan je rug? Wij begeleiden jou in het revalidatieproces en werken samen met jou aan functieherstel zodat jij optimaal hersteld van de operatie. 

Maak direct een afspraak!

Rugrevalidatie

Staat jou operatie gepland? Mogelijk heb je dan al een voortraject gehad bij de fysiotherapeut en weet je wat er na de operatie moet gebeuren. In andere gevallen zal de orthopeed je informeren over het beloop na de operatie. Een ding is zeker, het revalidatieproces is bepalend voor het succes van de operatie. 

De volgende rugrevalidaties begeleiden wij: 

  • alle vormen van rugfixaties  
  • hernia operaties 
  • stenose operaties 

Rugfixaties

Rugfixaties kunnen intern of extern geplaatst worden. De operatie kan gedaan worden bij verschillende problemen, dit kan door een botbreuk in de wervelkolom komen maar het kan ook gedaan worden om een inzakking van de wervelkolom tegen te gaan. Afhankelijk van het type operatie die er is ondergaan en wat de te verwachten hersteltermijn is, zal samen met de fysiotherapeut een behandelplan opgesteld worden. 

Hernia operaties

Misschien de meest bekende, de hernia operatie. In de rug zitten tussenwervelschijven welke een binnenkern hebben van een zacht weefsel. Wanneer deze binnenkern door overbelasting naar buiten treedt kan de zenuwwortel geraakt worden. Dit kan pijn in een been geven of kan zorgen voor een functieverlies. Wanneer de klachten met de en therapie niet verminder kan een operatie noodzakelijk zijn. 

Stenose operaties

Door een veroudering van de wervelkom kunnen botranden minder egaal worden waardoor deze vorm van botwoekering in de weg komt te zitten. Wanneer slijtage in de rug zorgt voor een verdrukking van zenuwen wordt er mogelijk een operatieve ingreep gedaan om ruimte te maken voor de zenuwwortel.

Rugrevalidatie

revalidatie-almere
Revalidatiespecialist

Ons team revalidatietherapeuten staan voor jou klaar en hebben nauw contact met de orthopeden uit de regio om jouw revalidatie optimaal te laten verlopen.

12466041_ml
RUGSPECIALIST

Onze rug specialisten gaan samen met jou aan de slag om een optimale revalidatie te bieden om jou weer op je gewenste activiteiten niveau te brengen.  

Cliëntervaringen waar we trots op zijn