Revalidatie na botbreuken bij het Preventiecentrum Almere

Een gebroken arm, been, schouderblad of sleutelbeen? In het lichaam kunnen alle boten breken wanneer de impact op het bot te groot is. De fysiotherapeut zal het herstelproces nauwkeurig begeleiden. 

Maak direct een afspraak!

Botbreuken

Een gebroken arm, been, schouderblad of sleutelbeen? In het lichaam kunnen alle boten breken wanneer de impact op het bot te groot is. Sommige breuken herstellen ongecompliceerd door gips te plaatsen. In andere gevallen van het genezingsproces begeleid moeten worden met de juiste beweging, krachtsopbouw en coördinatie.

De volgende revalidatie trajecten na botbreuken begeleiden wij:

  • Botbreuken van ledematen
  • Botbreuken in de wervelkolom
  • Botbreuken in een gewricht
  • Botbreuken waarbij fixatie intern of extern geplaatst is

 

sport-revalidatie

Botbreuken van ledematen

Deze vorm van een breuk komt het meeste voor en zal over het algemeen binnen 6 weken herstellen. In de meeste gevallen zal normaal gebruik van de arm of het been zorgen voor een volledig herstel. Wanneer nodig zal de arts fysiotherapie voorschrijven om het herstel te optimaliseren.

 

Botbreuken in de wervelkolom

Een breuk in de wervelkolom kan ontstaan door een impact zoals een val of een ongeval, op latere leeftijd is kan een breuk in de wervelkolom optreden als gevolg van botontkalking. Afhankelijk van de vorm van de breuk zal er een operatie of een fixatie nodig zijn. De eerste weken staan in het teken van herstel van de breuk, later zal er met fysiotherapie gewerkt worden aan de coördinatie en kracht van de rompspieren of nekspieren.

Botbreuken in een gewricht

Een botbreuk in een gewricht kent vaak een langere herstelperiode. Breuken in het gericht kunnen in alle gewrichten voorkomen, bekende zijn het heupgewricht, polsgewricht en het schoudergewricht. Omdat de bewegingsfunctie van het gewricht snel beperkt raakt bij mobilisatie zal een revalidatietraject belangrijk zijn om volledig terug in de optimale bewegingsfunctie te komen.

 

Botbreuken met fixatie intern of extern

In sommige gevallen zal een botbreuk niet uit zichzelf herstellen, er is dan een operatie nodig om de boten te plaatsen en te fixeren. Die fixatie is vaak intern middels schroeven en plaatjes maar kan ook extern zijn waarbij pinnen in het bot in een frame om bijvoorbeeld een been geplaatst worden. Hoe zwaarder de ingreep hoe langer de revalidatie zal duren.

Revalidatie na botenbreuken

revalidatie-almere
Revalidatiespecialist

Ons team revalidatietherapeuten staan voor jou klaar en hebben nauw contact met de orthopeden uit de regio om jouw revalidatie optimaal te laten verlopen.

sport
SPORTFYSIOTHERAPIE

Onze Sportfysiotherapeuten werken samen met jou aan je herstel in jouw sport.

Cliëntervaringen waar we trots op zijn