Heuprevalidatie bij het Preventiecentrum Almere

Heb je of ga je geopereerd worden aan je heup? Wij begeleiden jou in het revalidatieproces en werken samen met jou aan functieherstel zodat jij optimaal hersteld van de operatie. 

Maak direct een afspraak!

Heuprevalidatie

Staat jou operatie gepland? Mogelijk heb je dan al een voortraject gehad bij de fysiotherapeut en weet je wat er na de operatie moet gebeuren. In andere gevallen zal de orthopeed je informeren over het beloop na de operatie. Een ding is zeker, het revalidatieproces is bepalend voor het succes van de operatie. 

De volgende heuprevalidaties begeleiden wij: 

  • alle vormen van heupprotheses 
  • gewrichtsoperaties
  • Heup fracturen 
  • stand correcties van het been 

Protheses

Slijtage van het heupgewricht is de meest voorkomende reden waarvoor een heupprothese geplaatst wordt. Hierbij wordt de heupkop en de kom van de bestaande heup vervangen door een prothese. Deze operatie kan op verschillende manieren uitgevoerd worden maar de meest voorkomende techniek momenteel is de voorste benadering. Hierbij wordt de incisie aan de voorzijde van de heup gemaakt waardoor er geen spier doorgesneden hoeft te worden om bij het heupgewricht te komen. Deze techniek zorgt er over het algemeen voor dat de revalidatie wat sneller kan verlopen in het begin. Maar het blijft een zware en ingrijpende operatie wat wel zijn tijd nodig heeft om goed te herstellen. De fysiotherapeut begeleid u bij het opbouwen van de mobiliteit, belastbaarheid en spierkracht van de geopereerde heup.

Gewrichtsoperaties

Verschillende vormen van heupoperaties worden uitgevoerd om heupklachten te verhelpen of te verminderen. Vaak zijn het kijkoperaties waarbij er iets gedaan wordt aan de gewrichtsrand, het kraakbeen in de heup of beide. 

Heup fracturen

Wanneer er een botbreuk in het been of in het heupgewricht plaats vindt, is het is sommige gevallen noodzakelijk deze te fixeren. De breuk zal niet goed genezen wanneer er geen ingreep gedaan wordt. Het voordeel van deze operaties is dat belasting vrij snel weer mogelijk is. Middels fysiotherapie zal het herstel begeleid worden om weer volledig te herstellen in de functie van de heup. 

Stand correcties van het been

Een standsverandering komt minder vaak voor, in enkele gevallen kan deze ingreep zorgen van een vermindering van bestaande klachten. Dit kan gedaan worden i.v.m. heup maar ook knieklachten. De ingreep heeft een langer herstel en zal qua revalidatie een gericht beleid vragen om optimaal te herstellen. 

Heuprevalidatie

revalidatie-almere
Revalidatiespecialist

Ons team revalidatietherapeuten staan voor jou klaar en hebben nauw contact met de orthopeden uit de regio om jouw revalidatie optimaal te laten verlopen.

sport
SPORTFYSIOTHERAPIE

Onze Sportfysiotherapeuten werken samen met jou aan je herstel in jouw sport.

Cliëntervaringen waar we trots op zijn