Enkel/ voetklachten

Last van je voet of enkel? Wij zijn gespecialiseerd in verschillende klachten en aandoeningen. Wij begeleiden je zo goed mogelijk kijken naar wat jij nodig hebt.

Maak direct een afspraak!

enkel

Heeft u last van enkel/ voetklachten?

Wanneer je last hebt van de enkel/voet dan kan ik dit verschillende oorzaken hebben.

Over het algemeen worden deze klachten ervaren wanneer er gelopen wordt. De klachten kunnen voortkomen uit de verschillende gewrichten die in de enkel en voet zitten of vanuit de pezen en bandjes die zich daar bevinden.

Er zijn verschillende mogelijkheden om deze klachten te behandelen. Er wordt altijd verder gekeken dan alleen de enkel/voet. De oorzaak kan namelijk ook verderop in de bewegingsketen liggen. Daarnaast werken we samen met podotherapeuten, welke ook in ons centrum aanwezig zijn, om zo optimale zorg te leveren

Soorten enkel/ voetklachten

sport-revalidatie
Enkel instabiliteit

Enkel instabiliteit is het gevoel van instabiliteit in de enkel en kan pijnklachten geven rondom de enkel en voet. Het is ook mogelijk dat je regelmatig door de enkel gaat. Met fysiotherapie kun je met gerichte oefeningen de stabiliteit van de enkel verbeteren.

enkel-revalidatie
Inversietrauma
Dit ontstaat vaak doordat je door de enkel bent gegaan. Dit kan komen door een misstap of omdat er iemand met sporten bijvoorbeeld tegenaan is gekomen. Vaak kun je na ongeveer een dag een bloeduitstorting aan de buitenzijde zien. 
 
kngf-ledenfoto-098
Heelspoor

Pijnklachten aan de onderzijde van de voet tegen het hielbot, belasting op de voet is pijnlijk. Een zacht voetbed in de schoen geeft verlichting. Behandeling met shockwave geeft in veel gevallen een goed resultaat.

A,Physiotherapist,Doing,Treatment,With,Patient,In,Bright,Office
Slijtage (artrose)

De enkel is pijnlijk en stijf, vooral bij het opstarten van bewegen. De klachten zijn geleidelijk in de loop der tijd ontstaan. Soms doordat de belasting is toegenomen. Fysiotherapie kan helpen met het gewricht zo soepel mogelijk te maken en de belastbaarheid te verhogen.

Cliëntervaringen waar we trots op zijn

Onze specialisten in enkel/ voetklachten

IMG_20220524_125530_Bokeh

Mark van Kats

  • Fysiotherapeut 
  • Sportfysiotherapeut 
  • knie- en enkelrevalidatie
  • FC kruisband

 BIG: 09058214504

IMG_20220524_163256_Bokeh

Jelle Verheijke

  • Fysiotherapeut 
  • Sportfysiotherapeut i.o.
  • Heup- en knierevalidatie

 BIG: 89919910904

IMG_20220525_103632_Bokeh

Simon de Vries

  • Fysiotherapeut 
  • Manueel therapeut 

BIG: 89911894604

Blijf niet te lang met jouw klachten rondlopen. Wij staan voor je klaar!